Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženo Pile»Pileći zalogaji u slatko-kiselom sosu

Pileći zalogaji u slatko-kiselom sosu

Potrebitel#323674Potrebitel#323674
Početnik
353
Pileći zalogaji u slatko-kiselom sosu
Fotografije: Potrebitel#323674
1 / 2
08/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Otkrivena je tajna ukusne kineske pržene piletine"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 800 g
  • ulje - za uljnu kupku
  • za marinadu
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • belo vino - 1 kašika
  • voda - 3 kašike
  • beli biber - 1 kašičica (mleven)
  • za pohovanje
  • jaja - 1 komad
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 10 g
  • skrob - 60 g
  • voda - 70 ml (hladna)
  • brašno - 110 g
  • ulje - 3 kašike
  • za sos
  • kečap - 8 kašika
  • jabukovo sirće - 4 kašike
  • šećer - 6 kašika
  • med - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • voda - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite na kockice približne veličine 2 cm. Stavite meso u posudu zajedno sa marinadom, promešajte i prekrijte prozirnom folijom. Stavite u frižider na 1 sat da se marinira.

Slatko-kiseli sos se takođe priprema tako što se svi sastojci pomešaju u posudi i ostave sa strane.

Za to vreme spremamo smesu za pohovanje tako što u drugoj posudi umutimo jaje sa solju, belim lukom u prahu i praškom za pecivo, dodamo skrob i vodu, brašno i ulje. Mešajte dok se ne dobije gusta pasta.

Posle 1 sata boravka u frižideru meso se vadi. I jedan po jedan, ubacite komade u smesu za pohovanje i dobro promešajte rukama tako da svaka kocka mesa bude prekrivena smesom.

U dubokom tiganju zagrejte ulje na najvišoj temperaturi, ali pazite da ne izagori, pa smanjite vatru na srednju i uz pomoć drvenog štapa ili prstiju uzimajte komade mesa koje ste prethodno uvaljali u smesu za pohovanje. Ubacujte ih u tiganj jedan po jedan, delujući što je brže moguće.

Pržite do zlatno smeđe boje, okrećući i vadite na papirni ubrus.

Možete ih preliti sosom i da ih promešate ili koristiti kao preliv na nekoliko komada pržene piletine serviranih na tanjiru za lepši izgled.

Pileći zalogaji u slatko-kiselom sosu su spremni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: