Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pileća džigerica u slatko-kiselom sosu

Pileća džigerica u slatko-kiselom sosu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileća džigerica u slatko-kiselom sosu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Za meze služimo pileće džigerice u slatko-kiselom sosu - naravno uz pivo!"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • kečap - 100 ml
  • pileći bujon - 500 ml
  • maslac - 100 g
  • prezle - 1/2 šolje
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • soja sos - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene pileće džigerice stavite u vodu i ostavite da se kuvaju oko 15 minuta na laganoj vatri.

Kada su gotove, izvadite ih iz ključale vode i odmah stavite pod hladnu tekuću vodu.

Stavite duboki tiganj na vatru u koji ste ubacili maslac, a nakon što se on istopi, ubacite smeđi šećer, soja sos i kečap.

Džigerice uvaljajte u prezle i stavite da se prže u tiganju.

Pržite ih uz stalno mešanje oko 5 minuta.

Dodajte bujon i ostavite pržene džigerice da se krčkaju na tihoj vatri još 15 minuta.

Poslužite pileće džigerice u slatko-kiselom sosu kao meze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: