Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Sos od crvenog luka i vina

Sos od crvenog luka i vina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sos od crvenog luka i vina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
2
"Servirajte jednostavan i ukusan sos od crvenog luka i vina sa crvenim mesom, pečenim na roštilju ili tiganju."

Potrebni sastojci

  • crveni luk - 250 g
  • crveno vino - 150 ml
  • maslinovo ulje - 35 ml
  • voda - 60 ml ili bujon od mesa
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • šećer - kašičica
  • biber - 3 prstohvata, ili šareni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite crveni luk na tenke polumesece i zapržite ih dok ne omekšaju u maslinovom ulju zajedno sa solju i šećerom.

Sipajte vodu, a nakon 2-3 minuta sipajte i crveno vino.

Kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri, mešajući često.

Na kraju začinite biberom (ili šarenim biberom) i pasirajte.

Servirajte jednostavan i ukusan sos od crvenog luka i vina sa crvenim mesom, pečenim na roštilju ili tiganju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: