Sos od luka Robert

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
258
23/10/2017
"Neverovatno izuzetan sos za pečenu svinjetinu!"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 600
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • crni luk - 2 glavice
  • brašno - 2 ravne kašike
  • maslac - 50 g
  • senf - 1 puna kašika
  • lovorov list - 1 komad (mali)
  • biber
  • bujon - 2 šolje, mesni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i upržite ga u vrelom maslacu. Dodajte brašno, promešajte i upržite i njega.

Postepeno dodajte bujon u smesu. Začinite sos lovorovim listom, biberom i posolite po ukusu.

Kuvajte na slaboj vatri dok se sos ne zgusne. Pre služenja izvadite lovorov list, a sos promešajte sa senfom.

Sos je izuzetan za pečenu svinjetinu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar