Način pripreme
Ova pašteta od povrća može da se napravi kako sa celim brokolijem, tako i samo sa kočnjima povrća.
Na primar ja sakupim 3-4, kada pravim neko jelo sa brokolijem i umesto da bacim taj deo tako korisnog povrća, ja pravim paštetu.
Ako su drške brokolije stare i deblje, obavezno ih oljuštim od spoljašnjeg sloja, koji je tvrđi i može da ima žile. Skuvam blago u posoljenoj vodu, treba dobro da omekšaju.
Ako pravite paštetu samo od ružica brokolija, one će se skuvati mnogo brže od donjeg dela.
Ocedite od vode i prebacite povrće u blender. Sipajte maslinovo ulje, kokosovo brašno, so i sok jednog velikog limuna. Volim da mi je kiselija, ali vi možete da stavite po ukusu.
Dodajte oljušten čen belog luka i pretvorite u pire. U zavisnosti od dobijene gustine možete da procenite da li da dodate još krem sira ili maslinovog ulja, da razredite.
Servirajte paštetu od brokolija sa kokosovim brašnom posutu dobrim maslinovim uljem, garnirajte sa prepečenim kriškama i jedite sa zadovoljstvom. Mnogo je ukusno!
Prijatno!