Način pripreme
Dobićete veoma hrskave i ukusne pitice, bilo sa debljim ili tanjim korama. Gotove pitice možete staviti u zamrzivač i samo ih ispeći u tepsiji.
Za sos: pomešajte masnoću, brašno, sirće i so i dobro promešajte. Sirće je veoma važno u receptu, nemojte ga preskočiti! Ono daje hrskavost piticama.
Izmrvite sir, ako koristite peršun ili ljutu papriku, dodajte ih.
Stavite jednu koru na radnu površinu. Četkicom premazati sos i odozgo staviti drugu koru i ponovo premazati sosom. Deo sira stavljamo na kraj kore i počinjemo da uvijamo čvrst rolat, savijajući krajeve prema unutra.
U pleh sa nauljenim papirom za pečenje stavljamo pitice koje smo umotali. Na isti način nanosimo svaku rolnu od kora. Rolat presečemo na četiri, da dobijemo male pitice.
Premažite pitice žumancetom razblaženim sa malo mleka ili vode. Po želji pospite susamom i makom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni dok ne porumene.
Veoma ukusan i praktičan recept za hrskave pitice je završen.