Način pripreme
Napravila sam sam domaću braon alvu sa kikirikijem za bele poklade.
Nakon što sam pročitala mnogo recepata sa različitim brojem sastojaka za pravljenje ove alve, u glavi sam formirao svoj recept.
Dakle, sastojci potrebni za ovu ukusnu domaću alvu su gore i pređimo na njenu izradu.
Nakon što smo pripremili potrebne proizvode, počinjemo sa pripremom alve. U tiganj sa nelepljivim premazom stavite ulje i maslac, celu količinu brašna sa dodatim kakaom, možete ih i prosejati.
Posle oko pet minuta mešanja na tihoj vatri, meni na 2 od 6 stepeni, stavimo tahini, nastavimo još malo da mutimo i isključimo vatru.
Zatim dodajte med i mešajte dok ne postane homogena smesa. Dodajte pola kikirikija u smesu.
Plitku tepsiju veličine 20/30 cm prekrijte providnom folijom i po njoj rasporedite kikiriki.
Sipajte alvu, poravnajte sa zadnjom stranom kašike, dodajte preostali kikiriki i pritisnite. Sada ostaje da se dobro ohladi i isečemo kako želimo. Veoma je ukusno! I domaće!
Kuvanje naše hrane kod kuće je neprocenjivo! Neprocenjivo je pružiti zadovoljstvo sebi dok kuvamo i svojim najmilijima dok jedemo braon alvu sa kikirikijem!