Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Alva»Braon alva sa kikirikijem

Braon alva sa kikirikijem

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Braon alva sa kikirikijem
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Neprocenjivo je pružiti zadovoljstvo sebi dok kuvamo i svojim najmilijima dok jedemo braon alvu sa kikirikijem!"

Potrebni sastojci

  • ulje - 60 ml
  • maslac - grudvica ili 100 ml ulja
  • brašno - 220 g
  • kakao - 1 kašika
  • tahini od kikirikija - 3 kašike
  • med - 100 g
  • kikiriki - 80 g pečen
* merne jedinice

Način pripreme

Napravila sam sam domaću braon alvu sa kikirikijem za bele poklade.

Nakon što sam pročitala mnogo recepata sa različitim brojem sastojaka za pravljenje ove alve, u glavi sam formirao svoj recept.

Dakle, sastojci potrebni za ovu ukusnu domaću alvu su gore i pređimo na njenu izradu.

Nakon što smo pripremili potrebne proizvode, počinjemo sa pripremom alve. U tiganj sa nelepljivim premazom stavite ulje i maslac, celu količinu brašna sa dodatim kakaom, možete ih i prosejati.

Posle oko pet minuta mešanja na tihoj vatri, meni na 2 od 6 stepeni, stavimo tahini, nastavimo još malo da mutimo i isključimo vatru.

Zatim dodajte med i mešajte dok ne postane homogena smesa. Dodajte pola kikirikija u smesu.

Plitku tepsiju veličine 20/30 cm prekrijte providnom folijom i po njoj rasporedite kikiriki.

Sipajte alvu, poravnajte sa zadnjom stranom kašike, dodajte preostali kikiriki i pritisnite. Sada ostaje da se dobro ohladi i isečemo kako želimo. Veoma je ukusno! I domaće!

Kuvanje naše hrane kod kuće je neprocenjivo! Neprocenjivo je pružiti zadovoljstvo sebi dok kuvamo i svojim najmilijima dok jedemo braon alvu sa kikirikijem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: