Način pripreme
U posudi pomešamo ovsene pahuljice, semenke, kao i sve sastojke osim čokoladnih kapljica.
Dobija se dosta gusto i veoma lepljivo testo.
Stavite ga na papir za pečenje i odozgo ga pokrijte papirom, treba da je veći od testa.
Pritisnite smesu kroz papir i oblikujte u pravougaonik. Možete da koristite oklagiju. Skinite gornji deo papira i odozgo pospite čokoladnim kapljicama.
Stavite papir i pritisnite kapljice da se zalepe za smesu.
Stavite papir u frižider na deset minuta.
Izvadite i naseckajte oštrim nožem.
Dobijene proteinske bar pločice su veoma sveže i kusne, savršene za doručak.
Ukusne bar pločice čuvajte u frižideru.
Ako ne dobijate dovoljno proteina iz orašastih plodova i semenki, dodajte dozu proteina u prahu sa ukusom vanile u vaše proteinske bar pločice za desert.