Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Nežan proteinski kolač

Nežan proteinski kolač

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Nežan proteinski kolač
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Nežan, lagan i sočan kolač sa malinama, bogat proteinima! Dijabetičari i nutricionisti se raduju!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada, XL
  • kiselo mleko - 300 g, nizak posto masti
  • kvark - 200 g
  • tečni zaslađivač - ekvivalent na 60 g šećera
  • slatko od malina - bez šećera
  • vanila - 2 kesice, 4 g
  • protein u prahu - 30 g (sa ukusom vanile)
  • pirinčano brašno - 2 supene kašike (od smeđeg pirinča)
  • bademovo brašno - 2 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa prstohvatom soli i u njih dodajte tečni zaslađivač, kiselo mleko i kvark sir.

Nastavite da mutite miskerom dok se ne dobije glatka i homogenizovana smesa.

Dodajte brašno zajedno sa vanilom, proteinom u prahu i praškom za pecivo. Ja stavljam i kašiku Huska. Dobro izmešajte dok se skroz ne apsorbuje.

Pripremite malu tepsiju (prečnik 20 cm) obloženu papirom za pečenje. Sipajte smesu i na nekim mestim stavite plod iz slatkog od malina bez šećera.

Možete dodati i drugo šumsko voće - sveže ili iz slatkog.

Dijetalni kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 °C dok se ne dobije zlatkasta boja.

Nežan, lagan i sočan kolač od malina, bogat proteinima!

Prijatno sa ovim nežnim proteinskim kolačem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: