Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Jednostavan milibrot (odgovarajuć za početnike)

Jednostavan milibrot (odgovarajuć za početnike)

Jednostavan milibrot (odgovarajuć za početnike)
Fotografije: Violeta Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Ako do sada niste spremali milibrot, pogledajte ovaj jednostavan i veoma uspešan recept"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno tip 500 - 600 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • sveže mleko - 180 ml, toplo
  • istopljeni maslac - 180 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 130 g
  • so - 1 kašičica
  • vanila - 2 kesice (po 0.2 g)
  • kora limuna - od 1/2 limuna
  • kurkuma - 1/2 kašičice, za boju (po želji)
  • Za nadev
  • tečna čokolada - 200 g
  • Za premazivanje i posipanje milibrota
  • jaja - 1 komad
  • mokri šećer - 3 supene kašike, šećer + 1 supena kašika vode
  • sirovi bademi
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipamo kvasac, 2 supene kašike šećera, 3 supene kašike brašna i polovinu toplog mleka, ostavljamo na 10 minuta da se kvasac aktivira.

U drugoj posudi umutimo jaja sa šećerom, vanilom, korom limuna i solju i dodajemo i ostali deo mleka i polovinu maslaca.

Gotovu smesu sipamo u prosejano brašno sa kurkumom. Dodajemo i već aktivirani kvasac. Sve umutimo mikserom sa dodatkom za testo na sporoj brzini.

Kada počne da se oblikujte testo, dodajemo i ostali deo maslaca. Kratko mutimo dok se ne dobije meko testo.

Ostavljamo ga da se odmori na 10 minuta i mesimo ga rukom 5 minuta. Delimo ga na dva dela i oblikujemo pravougaonike.

Premazujemo ih tečnom čokoladom i uvijamo u fitilje. Pričvrstimo njihove krajeve i ispletemo ih.

Oblikujemo krug, stavljamo ga u tepsiju od 20 cm, obloženu papirom za pečenje i ostavljamo milibrot da nadođe na 40 minuta.

Kada nadođe, premazujemo ga umućenim jajetom, posipamo mokrim šećerom i bademima i pečemo ga u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 55 minuta bez ventilatora.

Jednostavan milibrot (odgovarajuć za početnike) je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: