Način pripreme
Ovo je jedno omiljeno prolećno jelo, koje danas nisam mogla da dočekam da spremim, jer sam imala mladi luk i tako omiljen divlji beli luk, sremuš.
Prvo sam oprala jagnjeće iznutrice. Nakon toga sam ga skuvala u multikukeru na progamu za meso.
Nakon kraja programa sam izvadila, ohladila i isekla na srednje jagnjeće iznutrice. Ovde je momenat da napomenem da ovu jagnjeću čorbicu možete da spremite i samao sa džigericom i plućima, a ne sa kompletom, jer ne vole svi slezinu, crveva, škembe.
Nakon toga treba daprocenite da li ćete koristiti bujon, ako je teškog ukusa i arome. Ja ga ne koristim, ponekad smao deo. Ali danas je bio toliko čist i blage arome jagnjetine, da sam ga iskoristila.
Procedila sam bujon i u njega dodala isečen luk. sremuš, iznutrice, biber, nanu, lovorov list, so i pirinač.
Uključila sam ponovo mašinu na program za beli pirinač.
Nakon što je bilo gotovo otvorila sam poklopac i pustila paru. Začinila sam jajetom i kiselim mlekom.
Servirala sam dodatno sa sirćetom sa ljutom alevom paprikom, mnogo dobro ide uz ovu jagnjeću čorbicu u multikukeru.
Ukusno je!