Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorbica u multikukeru

Jagnjeća čorbica u multikukeru

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Jagnjeća čorbica u multikukeru
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Omiljena jagnjeća čorbica, spremljena u multikukeru. Servirala sam dodatno sa sirćetom sa ljutom alevom paprikom, mnogo dobro ide uz ovu čorbicu!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 kg
  • mladi lik - 1 vezica
  • divlji beli luk - 10 lsitova
  • so
  • biber
  • sveža nana
  • čubar
  • lovorov list - 1 komad
  • pirinač - 1/2 šolje
  • Zaprška
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • Za serviranje
  • sirće - sa ljutom alevom paprikom
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je jedno omiljeno prolećno jelo, koje danas nisam mogla da dočekam da spremim, jer sam imala mladi luk i tako omiljen divlji beli luk, sremuš.

Prvo sam oprala jagnjeće iznutrice. Nakon toga sam ga skuvala u multikukeru na progamu za meso.

Nakon kraja programa sam izvadila, ohladila i isekla na srednje jagnjeće iznutrice. Ovde je momenat da napomenem da ovu jagnjeću čorbicu možete da spremite i samao sa džigericom i plućima, a ne sa kompletom, jer ne vole svi slezinu, crveva, škembe.

Nakon toga treba daprocenite da li ćete koristiti bujon, ako je teškog ukusa i arome. Ja ga ne koristim, ponekad smao deo. Ali danas je bio toliko čist i blage arome jagnjetine, da sam ga iskoristila.

Procedila sam bujon i u njega dodala isečen luk. sremuš, iznutrice, biber, nanu, lovorov list, so i pirinač.

Uključila sam ponovo mašinu na program za beli pirinač.

Nakon što je bilo gotovo otvorila sam poklopac i pustila paru. Začinila sam jajetom i kiselim mlekom.

Servirala sam dodatno sa sirćetom sa ljutom alevom paprikom, mnogo dobro ide uz ovu jagnjeću čorbicu u multikukeru.

Ukusno je!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: