Način pripreme
Jagnjeće iznutrice treba pažljivo da operete tekućom vodom, potrebno je takođe da obrnete creva i da operete dobro i sa unutrašnje strane.
Nakon toga stavite u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte na umerenoj temperaturi. Za vreme kuvanja po porvšini vode se stvara pena, koju odvajate uz pomoć rešetkaste kašike. Čim se jagnjeće iznutrice skuvaju, ocedite od bujona i sačuvajte.
U ugrejanom ulju dinstajte prethodno sitno iseckan luk i rendanu šargarepu. Čim povrće omekša, dodajte jagnjeće iznutrice. Začinite po ukusu solju, biberom i nanom.
Sastojke prelijte sa oko 200 ml bujona i ostavite da provri. Dodajte pirinač i još vode ili bujona. Nakon oko pola sata, jagnjeća supa je spremna, ostaje samo da napravimo zarpšku (po želji).
Žumance pomešamo sa kiselim mlekom, promešamo i dodajemo lagano u čorbu od iznutrica. Promešamo i ostavljamo još 15 minuta da se krčka na tihoj vatri.
Uskršnja jagnjeća bela čorbica je gotova.