Način pripreme
U šerpu stavljamo meso, zajedno sa prstohvatom soli, da se skuva. Dobro je da se tokom kuvanja sklanja pena sa vode. Nakon što se pile skuva treba da ga izvadite iz bujona i da procedite tečnost.
Meso se odvaja od kostiju i ostavlja se sa strane, dok ne dođe trenutak da ga stavite u čorbu. Isecite povrće na kocke i u malo ulja zapržite, stavljajući prvo luk i šargarepu, nakon toga krompir i na kraju paradajz.
Nakon što se zaprže, sipa se vrući bujon, koji smo prethodno ocedili i dodaje se meso odvojeno od kostiju. Nakon oko 15 minuta se dodaju rezanca.
Ostavlja se da se krčka oko 25-30 minuta. Začinjava se solju, biberom i čubrom (peršunom). Nakon što se čorba skuva sklanja se sa šporeta i ostavlja se da se ohladi.
Pravi se zaprška od jaja i kiselog mleka, doliva se čorba, da se ujednači temperatura i u tankom mlazu se sipa u čorbu.