Način pripreme
Koristimo dve vrste zaslađivača - stevija za kolače, koja menja 1:1 šećer i eritritol u prahu. Pomešamo 50 prema 50 oba zaslađivača, pošto mi se tako više dopada. Vi možete koristit samo jednu vrstu zaslađivača.
Keto zaslađivač možete zameniti istom količinom šećera. Savetujem da u ovom slučaju koristite šećer u prahu.
KORPICE:
Da bismo napravili korpice, koristimo obične silikonske kalupe za mafine.
U blender stavite sve sastojke za testo i lepo sameljite.
Možete ostaviti gotovu smesu na kratko u frižideru. Posle ćete lakše oblikovati korpice.
Uzmite od smese, napravite lopticu i stavite na dno kalupa. Kalupi su silikonski i nije potrebno da se mažu masalcem.
Prspima počnite da raspoređujete po ivicama. Ako vam se čini da je malo smese, dodajte još.
Korpice pečemo u air fryer-u na programu bake 10 minuta na 160 stepeni. Možete peći u rernu na 180 stepenu 15-20 minuta.
Pre nego što izvadite korpice iz kalupa, prstima pritisnite unutra ka ivicama.
Pažljivo izvadite korpice i ostavite da se potpuno ohlade. Lako se vade.
NADEV:
Da biste napravili nadev, prvo umutite pavlaku da bude gusta. Potrebno je da stoji u frižideru bar 8 sati. Nakon toga dodajte 100 g domaćeg krema od limuna i druge sastojke, i ponovo umutite.
Odgovarajućim špricem napunite korpice. Dodajte tartalete u frižider na sat vremena. A nakon toga možete uživati u savršenom keto desertu.