Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Sočna i nežna jagnjetina u rerni

Sočna i nežna jagnjetina u rerni

OliOli
Šegrt
359495
Sočna i nežna jagnjetina u rerni
Fotografije: Anonymous
1 / 2
06/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
6
"Stavite malo bugarskog luka na jagnjeće pečenje i bićete iznenađeni ukusom"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 2 kg
  • ulje - 1 šolja
  • biber - 1 kašičica
  • sol - 1 kašika
  • dimljena aleva paprika - 3 kašike
  • nana - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • pivo - 500 ml
  • beli luk - 7 čenova
  • dinstani krompir
  • krompir - 2 kg
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • bugarski luk - 1 kašičica
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite ulje, so, biber, dimljenu alevu papriku, nanu, brašno, malo piva i dobro promešajte.

Premažite pleh uljem, stavite jagnjetinu i prelijte preostalim pivom.

Premažite jagnjetinu marinadom sa obe strane. Iseckajte beli luk i stavite ga na meso. Stavite aluminijumsku foliju na pleh i pecite 1 sat na 200 stepeni.

Posle ovog vremena skinite foliju, prelijte meso i ostavite još sat vremena na 150 stepeni.

Nakon što prođe drugi sat, okrenite jagnjeće pečenje i pecite ga još sat i po na 150 stepeni.

Dok se meso peče, možete napraviti dinstane krompiriće, koji se odlično slažu sa jagnjetinom.

Oljuštite i isecite krompir. Stavite ulje, krompir i toliko vode da napunite šerpu do pola i dinstajte oko 45 minuta.

Dodajte so, biber, peršun, mirođiju, bugarski luk. Ne zaboravite da povremeno mešate svoju sočnu i nežnu jagnjetinu pečenu u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: