Način pripreme
Stavite ulje, so, biber, dimljenu alevu papriku, nanu, brašno, malo piva i dobro promešajte.
Premažite pleh uljem, stavite jagnjetinu i prelijte preostalim pivom.
Premažite jagnjetinu marinadom sa obe strane. Iseckajte beli luk i stavite ga na meso. Stavite aluminijumsku foliju na pleh i pecite 1 sat na 200 stepeni.
Posle ovog vremena skinite foliju, prelijte meso i ostavite još sat vremena na 150 stepeni.
Nakon što prođe drugi sat, okrenite jagnjeće pečenje i pecite ga još sat i po na 150 stepeni.
Dok se meso peče, možete napraviti dinstane krompiriće, koji se odlično slažu sa jagnjetinom.
Oljuštite i isecite krompir. Stavite ulje, krompir i toliko vode da napunite šerpu do pola i dinstajte oko 45 minuta.
Dodajte so, biber, peršun, mirođiju, bugarski luk. Ne zaboravite da povremeno mešate svoju sočnu i nežnu jagnjetinu pečenu u rerni.