Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Zečetina»Pečeni Zec»Zec i jagnjetina u rerni

Zec i jagnjetina u rerni

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Zec i jagnjetina u rerni
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
15/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
14
"Zašto da spremate odvojeno zeca i jagnjetinu, kada možete da ih ispečete zajedno!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad, zadnji
  • zec - 1 komad
  • maslac - 200 g
  • so
  • pivo - 300 ml, voda
  • aleva paprika - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dve vrste mesa - zečije i jagnjeće se dobro očiste. Priprema se dovoljno velika, duboka posuda za pečenje sa poklopcem. Jagnjeće meso se posoli, natrlja se solju sa svih strana.

Stavlja se u posudu za pečenje. Zec se posoli na isit način, pri čemu se natrlja i sa unutrašnje strane stomaka. Aleva paprika se natrlja preko zeca i jagnjećeg mesa samo sa gornje strane.

Maslac se seče na grudve i raspoređuje se preko mesa zajedno sa pivom. Dodaje se i 300 ml vode. Peče se ukupno 3 sata.

Prvi sat se peče na 220 stepeni. Preostala dva sata se peče na 150 stepeni. Istovremeno pečeni zec i jagnjetina postaju krhki i ukusni bez mnogo truda.

Ekipa može da se skupi oko stola!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: