Način pripreme
U činiji pomešajte sve začine, maslinovo ulje, med i stino iseckani beli luk. Promešajte i sipajte pivo.
Jagnjeće meso stavite u veću tepsiju, prelijte dobijemo smesom i dobro premažite, kako bi meso upilo.
Tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni da se peče 2 sata.
Krompir očistite i isecite na polumesece. Kada prođe vreme za pečenje, izvadite tepsiju iz rerne, sklonite foliju i stavite krompir.
Ako je tečnost isparila, dodajte bujon od povrća, pobiberite i posolite ako je potrebno, pa vratite u rernu da se peče 30 minuta na 180 stepeni.
Pečenu jagnjetinu poslužite sa zelenom salatom i hladnim pivom.
Krhka i sočna jagnjetina sa krompirom je gotova.
Pogledajte takođe kako da ispečete jagnjeću plećku i obavezno probajte našu omiljenu sazmicu od iznutrica.