Način pripreme
Spremila sam ovaj aromatični domaći veganski kačkavalj veoma brzo i jednostavno. Bez koštunjavog voća i bez masnoća. Evo kako!
Prvo sam stavila suve sastojke u posudu, brašno od heljde, brašno od lanenog semena, so, origano i kvasac.
Dodala sam u njih polovinu vode. Promešala sam u gustu kašu.
Drugu polovinu vode sam zagrejala u tiganju sa nelepljivim dnom i kad je počelo da vri, dodala sam kašu uz neprestano mešanje.
Energično sam mešala da se smesa odlepi od tiganja. To se desi brzo, skupi se u loptu.
Prethodno sam namazala jednu posudu, može i kutiju, sa malo ulja, nakon toga sam sipala unutra naš veganski kačkavalj i odozgo zagladila mokrom rukom, pazite - vruće je.
Nakon što se potpuno ohladilo izvadila sam iz posude i spremno je za konzumaciju.
Ima ukus origana i kvasca.
Meni je ukus sličan tofuu.
Beleška: Možete da koristite samo brašno do leblebija umesto do heljde i lana! Meni se čini mnogo dobra ideja da se koristi kašičice kurkume za lepu boju. Sledeći put ću probati.
Veganski kačkavalj ide veoma dobro uz špagete, a što da ne i preko kriške sa ljutenicom?