Jaja, ofarbana vinom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Jaja, ofarbana vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Drugačiji, ali veoma uspešan način farbanja jaja"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • vino - 750 ml (belo, roze, crveno - nema značaja)
* merne jedinice

Način pripreme

Nema ništa posebno u pravljenju ovih uskršnjih jaja. Mogu se koristiti i bela i smeđa jaja.

Vino može biti različito - belo, roze, crveno, važno je jaja staviti u odgovarajuću posudu za kuvanje i preliti vinom.

Zatim kuvajte jaja desetak minuta, a nakon što se skuvaju ostavite ih da se ohlade u posudi, ne vadite ih iz vina.

Mogu reći da sam jedno jaje uklonio pre nego što se ohladilo, a ostala nakon hlađenja i nema razlike u farbanju.

Dobijaju se sjajna jaja.

Jaja ofarbana vinom su neverovatna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: