Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Mus od jagoda, pavlake i bele čokolade

Mus od jagoda, pavlake i bele čokolade

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mus od jagoda, pavlake i bele čokolade
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
4
"Servirajte mus od jagoda ukrašen naseckanim jagodama i izrendanom čokoladom. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • jagode - 300 g + za ukras
  • šećer - 40 g
  • bela čokolada - 140 g
  • pavlaka - 200 ml, hladna
  • želatin - 2 lista, mala ili 1 i 1/2 veliki
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte belu čokoladu. Jagode očistite i naseckajte na komadiće. Težina navedena u receptu je težina očišćenih jagoda.

Namočite želatin u 200 ml hladne vode i ostavite da se hidrira.

U čistoj posudi umutite pavlaku dok ne postane kremasta i stavite je u frižider.

Stavie na ringlu šerpicu sa naseckanim jagodama, izrendanom belom čokoladom i šećerom. Zagrejte do 80 stepeni i mešajte otprilike dve minuta ili dok se čokolada ne istopi.

Skinite sa vatre, stavite želatin (dobro oceđen u vodi) i pasirajte.

Sačekajte da se smesa od jagoda malo ohladi (20 minuta) i pomešajte sa pavlakom, pažljivo mešajući kako bi ostala vazdušasta.

Rasporedite mus od jagoda u 4 čašice i stavite u frižider na 2 sata.

Servirajte desert od jagoda ukrašen naseckanim jagodama i izrendanom čokoladom.

Neka vam je slatko sa mojim musom od jagoda, pavlake i bele čokolade!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: