Način pripreme
Bogato jelo sa piletinom ukusno, a i zasitiće vas.
Pileće meso skuvamo u posoljenoj vodi. Bujon procedimo, meso isečemo ili kidamo na komade.
U dubokom tiganju propžimo sitno iseckanu glavicu luka i čenove belog luka. Nakon što omekšaju, dodajemo odmrznuti brokoli, odvojen na ružice i oprani pirinač.
Povrće promešamo nekoliko puta, dodajemo jedan rendani paradajz i sipamo jednu šolju bujona, kad pirinač upije tečnost sve prebacujemo u pleh.
U zapečeno jelo dodajemo kuvano meso, so po ukusu, mleveni biber i još dve šolje bujonaa, u kojem smo pomešali dve supene kašike parmezana.
zapečeno jelo sa piletinom stavljamo da se peče 50 minuta na 190 stepeni. Pre nego što bude gotovo posipamo preostalim parmeznaom i rendanim kačkavaljem.
Zapečeno jelo sa piletinom, brokolijem i pirinčem vraćamo u rernu da se peče dok ne dobijemo željenu boju.