Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta sa slatkom i kiselom pavlakom

Torta sa slatkom i kiselom pavlakom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Torta sa slatkom i kiselom pavlakom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
12
"Zaboravite na čokoladu - ova torta sa slatkom i kiselom pavlakom je pravi hit"

Potrebni sastojci

  • keks - 4 pakovanja (običan po oko 180 g)
  • maslac - 125 g
  • tečna čokolada - 200 g
  • slatkood zelene smokve - 250 g
  • sveže mleko - 450 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer - 4 kašike
  • za dekoraciju
  • čokoladne bombone
  • čokoladni štapići
  • voće - od slatka po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite duboku posudu.

Izlomite keks na velike komade.

Plodove iz slatka sitno iseckati.

Maslac treba da bude mekan, ali ne i tečan.

Dodajte maslac u izlomljeni keks i promešajte.

Zagrejte tečnu čokoladu u mikrotalasnoj pećnici 30 sekundi na maloj snazi da se otopi.

Dodajte u keks i ponovo promešajte da se ravnomerno rasporedi po celoj površini.

Dodajte sok i iseckano voće iz slatka. Po želji možete koristiti i drugo slatko.

Sveže mleko malo zagrejte i dodajte i njega. Lagano mešajte dok keks ne upije svo mleko.

Sipajte smesu u kalup za tortu sa obodom koji se može skinuti (26-28 cm) i poravnajte.

Ostavite u frižideru 2 sata.

Pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom i mešajte dok se ne istopi. Šećer će učiniti pavlaku tečijom.

Keks tortu izvadite iz frižidera i prelijte kremom. Namažite svuda i ukrasite po želji čokoladnim štapićima, bombonama ili nekim od plodova iz slatka.

Vratite tortu u frižider preko noći.

Torta sa slatkom i kiselom pavlakom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: