Način pripreme
Pripremite duboku posudu.
Izlomite keks na velike komade.
Plodove iz slatka sitno iseckati.
Maslac treba da bude mekan, ali ne i tečan.
Dodajte maslac u izlomljeni keks i promešajte.
Zagrejte tečnu čokoladu u mikrotalasnoj pećnici 30 sekundi na maloj snazi da se otopi.
Dodajte u keks i ponovo promešajte da se ravnomerno rasporedi po celoj površini.
Dodajte sok i iseckano voće iz slatka. Po želji možete koristiti i drugo slatko.
Sveže mleko malo zagrejte i dodajte i njega. Lagano mešajte dok keks ne upije svo mleko.
Sipajte smesu u kalup za tortu sa obodom koji se može skinuti (26-28 cm) i poravnajte.
Ostavite u frižideru 2 sata.
Pomešajte kiselu pavlaku sa šećerom i mešajte dok se ne istopi. Šećer će učiniti pavlaku tečijom.
Keks tortu izvadite iz frižidera i prelijte kremom. Namažite svuda i ukrasite po želji čokoladnim štapićima, bombonama ili nekim od plodova iz slatka.
Vratite tortu u frižider preko noći.
Torta sa slatkom i kiselom pavlakom je gotova.