Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečena pastrmka u papiru na tiganju

Pečena pastrmka u papiru na tiganju

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Pečena pastrmka u papiru na tiganju
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Pastrmka u tiganju u papiru za pečenje se može servirati otvorena kao čamac ili da se izvadi."

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • ruzmarin - 2 grančice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pastrmka se očisti od iznutrica ili je kupljena takva, očišćena riba. Uklonite ljuspice nožem i dobro isperite vodom.

Isecite komade papira za pečenje dovoljno velike da dobro umotate pastrmku.

Svaka riba se umota sa posebnim komadom papira. Stavite papir na pult i na njega stavite prethodno malo osušenu ribu sa kuhinjskim papirom.

Ribu lagano premažite maslinovim uljem i pospite solju i biberom sa svih strana.

Limun i beli luk iseći na komade, koje zajedno sa grančicom ruzmarina stavljamo u trbuh ribe.

Svaku pastrmku umotamo u papir za pečenje. Stavite suvi tiganj na visoku temperaturu i čim se zagreje stavite ribu.

Pecite 10 minuta sa svake strane.

Pastrmka u tiganju u papiru za pečenje se može servirati otvorena kao čamac ili da se izvadi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti