Način pripreme
Maslac ostavljamo na sobnoj temperaturi da omekša.
Odvajamo belanca i žumanca.
Žumanca stavljamo u posudu u kojoj ćemo mutiti smesu. Dodajemo vlažan braon šećer i mutimo dobro mikserom. Dodajemo maslac i nastavljamo da mutimo.
Sveže mleko pomešamo sa praškom za pecivo u posebnoj posudi, nakon toga dodajemo u smesu. Dobro promešamo i na kraju dodajemo brašno od spelte sa praškom za pecivo.
Smesu dobro promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Pleh, u kojem ćemo peći, posipamo brašnom i namažemo masalcem.
Smesu sipamo u pleh.
Pečemo 40 minuta u perthodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni.
Belanca umutimo sa braon kristal šećerom na sneg.
Orahe izmrvimo sitno.
Nakon što se kora ispeče, vadimo iz rerne.
Namažemo domaćim slatkom od kajsija.
Odozgo stavljamo belanca umućena na sneg. Posipamo mrvljenim orasima.
Kolač pečemo 10 minuta na 160 stepeni dok ne porumeni.
Kolač od spelte sa slatkom od kajsija je gotov.