Način pripreme
Sameljemo bademe i lešnike dok ne dobijemo brašno. Prebacujemo smesu u posudu i dodajemo kakao.
Mešamo i dodajemo tečne sastojke, rastopljeni kokosov maslac i med. Ponovo mešamo.
Na dno kalupa sa pokretnim prstenom stavljamo papir za pečenje. Rasporedimo smesu ravnomerno i pritiskamo prstima ili dnom čaše. Viljuškom izbušimo čokoladnu koru i pečemo. Pečemo u umereno ugrejanoj rerni 10 minuta.
Nakon što se ispeče ostavljamo da se kora ohladi.
Za to vreme pripremamo krem za tortu, rastopimo čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj i ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U posudu stavljamo krem sir, dodajemo med i mutimo mikserom. Na kraju u krem dodajemo rastopljenu čokoladu, mešamo kašikom.
Rasporedimo krem preko hladne kore, odvajamo 2-3 kašike od smese. Stavljamo u frižider na nekoliko sati ili jednu noć.
Za glazuru, na pari rastopimo čokoladu i pomešamo sa kokosovim maslacem i mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.
Prelivamo preko čokoladne torte i stavljamo u frižider na bar 30 minuta da se stegne.
Nakon toga vadimo tortu iz kalupa sa dnom koje se skida. Sa preostalih nekoliko kašika krema zaleppimo rolete po ivicama torte i odozgo preko glazure.
Ova čokoladna torta sa rolerima bez brašna i jaja je prava desetka!