Način pripreme
Prvo pripremamo kolač od limuna.
Namažemo pravougaoni kalup za pečenje (zapremine 1l) i posipamo braon šećerom po ivicama i dnu.
u posudi pomešamo sok od limuna i mleko. Ostavljamo sa strane da se preseče.
U blenderu sameljemo kore od limuna (samo žuti deo) sa šećerom - tako je aroma jača.
Stavljamo mekani maslac i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu, nakon toga stavljamo jedno po jedno jaje dok se ne integrišu i dok ne dobijemo gladak krem.
Sipamo presečeno mleko sa sokom od limuna i na kraju završavamo sa brašnom, prosejanim sa praškom za pecivo. Dodajemo u delovima i lagano mešamo spatulom ili žicom.
Prebacujemo smesu u kalup za pečenje i stavljamo u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30-40 minuta, proveravamo čačkalicom za zube.
Dok se kolač od limuna peče pripremamo sirup od limuna.
Stavljamo sve sastojke za njega u kaserolu i kuvamo 15-20 minuta.
Prelivamo gotov kolač sa lumunom gustim sirupom.
Prelazimo na frosting od maskarponea i kakaa:
Umutimo maskarpone sa pavlakom i šećerom. Treba da dobijemo gust, ali mekan krem. Dodajem okakao i ponovo kratko mutimo dok se ne integriše i ne oboji krem.
Prebacujemo u špric i ukrašavamo ceo preliveni kolač ružicama od frostinga. Takođe može mo da nanesemo na svako posebno parče, nakon što se iseče i rasporedi za serviranje.
Jedinstvena kombinacija limuna i kakao ukusa, sočnost kolača i nežnost krema.
Neka vam je slatko sa mojim prelivenim kolačem od limuna sa frostingom od maskarponea.