Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Uvijena pita na turski način

Uvijena pita na turski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Uvijena pita na turski način
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Uvijena pita na turski način je tako meka i sočna da ćete želeti da napravite i drugi pleh"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 600 g, razvučene fine
  • za nadev
  • sir - 250 g
  • sitan sir - 250 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 3 supene kašike + za premazivanje pleha
  • kiselo mleko - 300 g
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu tursku pitu sir izmrvimo sitno u posudi u kojoj ćemo mešati nadev.

Dodajemo sitan sir i jaja.

Dobro promešamo.

Kiselo mleko sa uljem pomešamo u maloj posudi, nakon toga dodajemo u sir.

Nadev dobro promešamo.

Kore rasporedimo na radnu površinu, uzimamo dve kore i stavljamo jednu na drugu.

Preko gornje kore stavljamo tri kašike nadeva, rasporedimo na tri mesta po dužini kore.

Koru uvijamo u rolat i ređamo u krug u prethodno namazan pleh, počinjemo da ređamo od sredine pleha.

Sve kore uvijamo na isti način, koristimo dve kore za jedan rolat.

Jaja sa prelivom dobro promešamo.

Dodajemo kiselo mleko i ulje.

Smesu za uvijenu pitu mutimo žicom dok ne postane homogena smesa.

Sa smesom prelivamo domaću pitu.

Pečemo uvijenu pitu na turski način 50 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: