Način pripreme
Volim slatkiše sa sitnim sirom! A kada je umešano i njeno visočanstvo čokolada, dobija se jedna magija ukusa!
Prvo istopim maslac i čokoladu na jednu minutu u mikrotalasnoj. Mešam da se dobije homogena smesa.
U nju dodajem pola čaše šećera, kakao, vodu ili sveže mleko, prašak za pecivo i dobro izmešam.
Sledi vanila i brašno. Dobija se gušće testo, tako treba da bude, ako je vaše kao za kolač, dodajte još jednu lašiku brašna.
Polovinu ove čokoladne smese sipam u kalup prečnika otprilike 20/35 cm podmazan maslacem.
A na smesu stavljam sitni sir, razvijen sa pola šolje šećera i jednim jajetom.
Po beloj smesi ređam trešnje bez koštica.
U ostalu čokoladnu smesu dodajem jedno jaje i dobro mešam. Tako smesa postaje tečnija i lako je raspoređujem po trešnjama i beloj smesi.
Pečem na 160 °C sa ventilatorom dok čačkalica ne bude suva!
Dobro ohlađen kolač sa trešnjama sečem na komade.
Sočni brauni može da se pospe sa malo šećera u prahu ili kakaom. Ja to nisam uradila.
Veoma fin čokoladni ukus i voćna svežina, a sitni sir u brauniju sa sitnim sirom i trešnjama podseća na čizkejk.
Preporučujem!