Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Šarena heljda sa povrćem

Šarena heljda sa povrćem

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4611452k
Šarena heljda sa povrćem
Fotografije: Jivka
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
2
"Šarena heljda sa povrćem - zdravlje i svežina u tanjiru za ručak"

Potrebni sastojci

  • heljda - 180 g
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • crvene paprike - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • šargarepe - 1 komad
  • pečurke - 200 g
  • grašak - 4 supene kašike
  • bujon od povrća - 1 supena kašika, u prahu
  • soja sos - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
  • crni biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Heljda se dobro opere nekoliko puta. Stavlja se u vatrostalnu činiju i zaliva se vrelom vodom dva prsta iznad količine heljde.

Zatvara se poklopcem i ostavlja se da odstoji jedno 6-8 sati. Zatim se ocedi višak vode, ukoliko je ima.

Povrće se sitno nasecka; pečurke - na kriškice.

U dubok tiganj se stavlja ulje i naseckano povrće i pečurke da se proprže.

Dosipa se čaša vode i stavlja se bujon, soja sos i začini. Ostavljaju se da malo kuvaju 5-10 - 15 minuta da povrće omekša.

Dodaje se oceđena heljda u tiganj kod povrća i meša se, ostavlja se na još 2 minute i isključuje se.

Odstoji koliko je potrebno da upije arome i servira se topla šarena heljda sa povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: