Način pripreme
Ribu očistimo i operemo, glave odvojimo.
Svaku ribu sečemo na tri dela i stavljamo u pleh..
Skušu posolimo sa svih strana dobro.
Limun iscedimo.
Sa sokom od limuna prelivamo komade ribe i ostavljamo u frižideru na 1 sat.
Šargarepu operemo, oljuštimo i izrendamo.
Luk očistimo, operemo i sitno iseckamo.
Šargarepu i luk stavljamo u vok tiganj.
Dodajte ulje i pržite 10 minuta.
Paradajz operite i isecite na kockice, nakon toga dodajte šargapu, nakon što proprže.
Promešajte i dinstajte 10 minuta, nakon toga dodajte brašno, pomešano sa hladnom vodom.
Sos kuvajte 5 minuta, nakon toga skinite sa vatre i pasirajte.
Ribu izvadite iz frižidera i prebacite u durig pleh sa poklopcem bez soka od limuna. Prelijte sosom.
Pecite skušu poklopljenu 30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.