Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Skuša sa sosom od šargarepe i paradajza

Skuša sa sosom od šargarepe i paradajza

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Skuša sa sosom od šargarepe i paradajza
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
3
"Skuša sa tako prefinjenim sosom, sigurno niste jeli skoro tako nešto - probajte ovaj recept - zdrav je i ukusan"

Potrebni sastojci

  • skuša - 3 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • limun - 2 komada
  • paradajz - 10 komada
  • luk - 2 komada
  • šargarepa - 8 komada
  • speltino brašno - 3 supene kašike
  • so - 1/2 supene kašikme
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistimo i operemo, glave odvojimo.

Svaku ribu sečemo na tri dela i stavljamo u pleh..

Skušu posolimo sa svih strana dobro.

Limun iscedimo.

Sa sokom od limuna prelivamo komade ribe i ostavljamo u frižideru na 1 sat.

Šargarepu operemo, oljuštimo i izrendamo.

Luk očistimo, operemo i sitno iseckamo.

Šargarepu i luk stavljamo u vok tiganj.

Dodajte ulje i pržite 10 minuta.

Paradajz operite i isecite na kockice, nakon toga dodajte šargapu, nakon što proprže.

Promešajte i dinstajte 10 minuta, nakon toga dodajte brašno, pomešano sa hladnom vodom.

Sos kuvajte 5 minuta, nakon toga skinite sa vatre i pasirajte.

Ribu izvadite iz frižidera i prebacite u durig pleh sa poklopcem bez soka od limuna. Prelijte sosom.

Pecite skušu poklopljenu 30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: