Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Anđeoski kapkejk

Anđeoski kapkejk

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Anđeoski kapkejk
Fotografije: Juliya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Anđeoski kapkejkovi su sa jedinstvenim mirisom i klasičnim ukusom koji vas tera da se osmehujete"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 80 g
  • sirće - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • šećer u prahu - 3 kašičice ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete penu.

Natavite da mutite, dodajte kašičicu po kašičicu šećera, vanilin šećer i sirće.

Mutite dok ne dobijete meke vrhove.

Prosejte iznad brašno i pažljivo mešajte spatulom.

Obavezno stavite paprike kalupe u kalupe za mafine (čak i silikonske) i u njih rasporedite smesu, punite korpice do vrha.

Poravnajte i pecite kapkejkove u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Ostavite vaniline mafine u kalupima da se ohlade.

Umutite slatku pavlaku, pred kraj mućenja dodajte šećer u prahu i ukrasite kapkejkove.

Anđeoski kapkejkovi su odlični!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: