Način pripreme
Postoji mnogo varijanti za pirinač u tiganju, ali je ovaj ukusniji od svih ostalih.
Zelje dobro operemo.
Očistimo od žila u sredini i krupnije isečemo.
Luk očistimo, operemo i sitno iseckamo.
Luk sa uljem stavljamo u vok tiganj.
Pržimo 10 minuta na umerenoj vatri.
Paradajz operemo i izrendamo, nakon toga dodajemo u luk, nakon što se proprži.
Mešamo i pržimo 5 minuta, nakon toga dodajemo isečeno zelje.
Pržimo još 5 minuta.
Pirinač peremo dok se voda ne izbistri i dodajemo u tiganj.
Pržimo 5 minuta, nakon toga dodajemo vodu.
Kuvamo 20 minuta na umerenoj vatri i mešamo.
Nanu i peršun čistimo od drški, operemo i isečemo sitno.
Nanu, peršun i so dodajemo u tiganj na 5 minuta pre nego što skinemo sa vatre i dobro promepamo.
Pirinač sa zeljem i paradajzom u vok tiganju - jedan veoma ukusan recept za posni pirinač.