Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Pirinač sa zeljem i paradajzom u vok tiganju

Pirinač sa zeljem i paradajzom u vok tiganju

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Pirinač sa zeljem i paradajzom u vok tiganju
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pirinač sa zeljem i paradajzom u vok tiganju - jedan veoma ukusan recept za posni pirinač."

Potrebni sastojci

  • zelje - 2 veze
  • pirinač - 2 šolje
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 2 komada
  • nana sveža - 3 struka
  • peršun - 1/2 veze
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • voda - 5 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Postoji mnogo varijanti za pirinač u tiganju, ali je ovaj ukusniji od svih ostalih.

Zelje dobro operemo.

Očistimo od žila u sredini i krupnije isečemo.

Luk očistimo, operemo i sitno iseckamo.

Luk sa uljem stavljamo u vok tiganj.

Pržimo 10 minuta na umerenoj vatri.

Paradajz operemo i izrendamo, nakon toga dodajemo u luk, nakon što se proprži.

Mešamo i pržimo 5 minuta, nakon toga dodajemo isečeno zelje.

Pržimo još 5 minuta.

Pirinač peremo dok se voda ne izbistri i dodajemo u tiganj.

Pržimo 5 minuta, nakon toga dodajemo vodu.

Kuvamo 20 minuta na umerenoj vatri i mešamo.

Nanu i peršun čistimo od drški, operemo i isečemo sitno.

Nanu, peršun i so dodajemo u tiganj na 5 minuta pre nego što skinemo sa vatre i dobro promepamo.

Pirinač sa zeljem i paradajzom u vok tiganju - jedan veoma ukusan recept za posni pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: