Način pripreme
Mleko zagrejati, pa dodati suvi pekarski kvasac, dve kašike brašna, šećer, izmešati i ostaviti dok kvasac na nadođe.
U nadošli kvasac umešati 75 grama otopljenog i ohlađenog maslaca, dodati 500 g brašna i izmešati.
Zatim dodati malo brašna, so i izmešati.
Postepeno dodavati preostalu količinu brašna i zamesiti testo. lzručiti na radnu površinu.
U testo dodati 50 g maslaca i ponovo mesiti testo dok se maslac ne sjedini sa testom.
Testo podeliti na 2 dela formirajući jufke, posuti ih brašnom i ostaviti da odstoje sat vremena prekrivene čistom kuhunjskon krpom.
Obe jufke razviti oklagijom u veliki krug i iseći na trouglove te uviti kiflice.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati kiflice.
Ostaviti da odstoje 30 minuta prekrivene čistom kuhunjskom krpom.
Mleko i žumance sjediniti viljuškim, premazati kiflice i peći 25 minuta na 180 stepeni.
Pečene kiflice izvaditi iz rerne i odmah ih premazati otopljenim maslacem.
Ostaviti da se prohlade.
Mekane mlečne kiflice servirati i poslužiti.