Moje mekane kiflice sa eurokremom

VecaVecaPočetnik1776212
02/09/2019
"Ulepšajte dan sebi i najbližima ovim slatkim mekanim kiflicama "
Priprema130 min.
Ukupno130 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca140
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 1 kg
  • mleko - 500 ml
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • svež kvasac - 40 g
  • ulje - 100 ml
  • žumanca - 2 komada
  • Za nadev
  • eurokrem - po potrebi
  • Za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • Za posipanje kiflica
  • šećer u prahu - po potrebi
  • I još
  • margarin - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

U 200 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati preostalo mlako mleko (300 ml), aktivirani kvasac, umešati žumanca, ulje, posoliti i, postepeno dodajući preostalo brašno, zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnenoj radnoj površini i podeliti na 8 delova (formirajući 8 loptica) .Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Nakon toga, svaku lopticu rastanjiti oklagijom i iseći na po 8 trouglova. Na svaki trougao naneti po 1 kašičicu eurokrema, uviti kiflice i poređati ih u pleh.

Žumance razmutiti viljuškom i premazati kiflice.Na svaku kiflicu staviti po malo margarina, a i između kiflica stavljati po malo margarina.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, pa ih posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar