Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Školjke Vongole sa testeninom Harmonika

Školjke Vongole sa testeninom Harmonika

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
1364381444
Školjke Vongole sa testeninom Harmonika
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 4
21/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Naravno - konzumirajte sa zadovoljstvom u društu dragih gostiju ili voljenih osoba pored sebe i ne zaboravite takođe čašu-dve hladnog novozelandskog sovinjona!"

Potrebni sastojci

  • bele školjke - 500 g, Vongole
  • šarena testenina - 350 g, italijanska, Harmonika
  • kapar - 100 g
  • beli luk - 5 velikih čenova
  • čeri paradajz - 300 g, miks
  • bejbi paprika - 2 slatke (žuta i narandžasta)
  • peršun
  • bosiljak
  • belo vino - 200 ml suvo ili šampanja
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Nemojte zaboraviti da školjke treba da budu zatvorene i otvorene samo kada su skuvane.

U tiganj siapmo maslinovo ulje (možemo dodati još malo maslaca) beli luk krupnije isečemo i stavljamo u ulje. Kad beli luk počne da dobija braonkastu boju, izvadite ga i potopite školjke u maslac.

Mešajte oko 2 minuta i dodjate čašu belog vina/šampanjac.

Belo vino počinje da vri kao mehurići šampanjca, alkohol isparava, ali kiselina i miris ostaju.

Pre nego što se skoljke otvore. Dodajte malo sitno iseckanog peršuna i pospite sokom od limuna.

Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju, tačnije dva minuta manje nego što je navedeno.

U tiganju ugrejte maslinovo ulje i maslac, dodajte beli luk i čeri paradajz i bejbi papriku kapa isečen na pola, malo belog vina i stavite testeninu u tiganj, mešajte bukvalno 2 minuta, dodajte sitno iseckan peršun sa bosiljkom i stavite na tanjir, a odozgo školjke sa ljušturama.

Naravno - konzumirajte sa zadovoljstvom u društu dragih gostiju ili voljenih osoba pored sebe i ne zaboravite takođe čašu-dve hladnog novozelandskog sovinjona!

Odlično dijetetsko i lagano italijansko jelo su ove školjke Vongole sa testeninom harmonika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: