Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Kuvana bundeva»Medena bundeva na ukrajinski način

Medena bundeva na ukrajinski način

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Medena bundeva na ukrajinski način
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
4
"Medena bundeva na ukrajinski način. Po želji je možete začiniti sa još javorovog sirupa."

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, očišćena i isečena
  • smeđi šećer - 3 pune supene kašike
  • za posipanje
  • med - 4 supene kašike
  • kardamon - 1/4 kašičice
  • šafran - 1 prstohvat
  • pasta od susama - 2 - 3 supene kašike, tahini
  • pistaći
  • javorov sirup - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite parče bundeve u posudu. Pospite šećerom, dodajte med za ukus, samo pospite, ne da zasladite.

Pospite kardamonom i mlevenim šafranom (između ostalgo kažu da je šafran jak antidepresiv).

Stavite bundevu da se kuva na tihoj vatri 1, 5- 2 sata.

Izvadite, ostavite da se ohladi.

Za serviranje ukrasite pistaćima i tahinijem (pastom od susama).

Medenu bundevu na ukrajinski način servirajte hladnu i po želji sa javorovim sirupom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: