Način pripreme
U tiganju otopite 30-35 g maslaca. Kada se maslac zagreje, dodajte mleveni beli luk i pržite oko minut. Važno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko!
Sada pržite škampe. Spremaju se ne samo brzo, već vrlo brzo! Pržite ih 45-50 sekundi sa svake strane, na prilično jakoj vatri, pa dodajte kokosovo mleko i začinite solju i biberom.
Sledi limunov sok, sipajte, pustite da provri, stalno mešajte. Posle 30-40 sekundi dodajte preostali maslac i pospite seckanim peršunom, ostavite malo za dekoraciju.
Maslac će se potpuno otopiti za još 30-40 sekundi, ne više... Kad provri izvadite i ukrasite škampe sa kokosovim mlekom preostalim peršunom.
Ovaj recept za morske plodove je egzotičan i veoma ukusan.