Način pripreme
U blender ili secko dodajemo jaje, sok od limuna, so i biber. Smesu meljemo nekoliko sekundi dok se dobro ne pomeša.
Dok blender ili secko još uvek rade, polako sipajte biljnu mast laganom strujom. To će pomoći emulgovanju majoneza i daće mu kremastu konsistenciju. Nastavite da mešate dok se smesa ne zgusne.
Nakon što majonez dostigne željenu konsistenciju, prebacite u posudu. Stavite sitno iseckan luk i dobro promešajte.
Probajte majonez i korigujte začine ako je potrebno. Možete dodati i više soli, bibera ili soka od limuna po želji.
Pokrijte posudu najlon folijom ili prebacite majonez u teglu, dobro zatvorite. Ostavite da se ohladi bar 1 sat da bi se ukusi pomešali.
Vaš domaći majonez sa lukom je spreman za uživanje! Možete koristiti kao začin za sendvič, burgere, salate ili kao osnova drugih soseva i dresinga. Nemojte zaboraviti da čuvate u frižideru i da konzumirate u roku od nedelju dana.
Uživajte u vašem ukusnom domaćem majonezu!