Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Krilca šefa Aronija u karamelu od nara

Krilca šefa Aronija u karamelu od nara

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Krilca šefa Aronija u karamelu od nara
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Krilca šefa Aronija u karamelu od nara - omiljena pileća krilca egzotičnog ukusa i zadivljujuće arome."

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 7 - 9 komada
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • biljno ulje - 1/2 šolje
  • luk - 1 srednja glavica
  • beli luk - 4 čena
  • voda - 1/3 šolje
  • sos od nara - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 2 - 3 supene kašike, svež
  • smeđi šećer - 3 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • crni biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili jelo sa piletinom biće vam potrebna 2 tiganja, jedan običan, drugi - sa visokim rubovima. (kineski vok tiganj) Odstranite nokat sa krila i naseckajte po potezu zgloba na 2 dela.

U dubokoj posudu blago umutite jaja sa solju po ukusu i crnim biberom.

Očistite posušena pileća krilca, umočite u smesu od jaja, uvaljajte u brašno i zapržite u biljnom ulju u običnom tiganju dok ne dobiju zlatkasto smeđu boju. Krilca stavite u đevđir, ostavite višak masnoće da se ocedi.

Kuvanje karamela:

Luk sitno naseckajte i propržite na maslinom ulju u dubokom tiganju da bude providan. Dodajte mleveni beli luk i propržite još 2-3 minute.

Dodajte sos od nara, nastavite da pržite mešajući 3-4 minute. Dodajte vodu, nastavite da pržite mešajući 5-6 minuta.

Dodajte sok od limuna, nastavite sa prženjem mešajući 3-4 minuta. Dodajte smeđi šećer i mešajte dok se ne zgusne da se dobije konzistencija slatka.

Dodajte gotova krilca i mešajući sve drvenom kašikom (tako da se krilca natope), propržite na još 5-6 minuta.

Prijatno svima sa ovim receptom za krilca šefa Aronija u karamelu od nara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: