Način pripreme
Da biste napravili jelo sa piletinom biće vam potrebna 2 tiganja, jedan običan, drugi - sa visokim rubovima. (kineski vok tiganj) Odstranite nokat sa krila i naseckajte po potezu zgloba na 2 dela.
U dubokoj posudu blago umutite jaja sa solju po ukusu i crnim biberom.
Očistite posušena pileća krilca, umočite u smesu od jaja, uvaljajte u brašno i zapržite u biljnom ulju u običnom tiganju dok ne dobiju zlatkasto smeđu boju. Krilca stavite u đevđir, ostavite višak masnoće da se ocedi.
Kuvanje karamela:
Luk sitno naseckajte i propržite na maslinom ulju u dubokom tiganju da bude providan. Dodajte mleveni beli luk i propržite još 2-3 minute.
Dodajte sos od nara, nastavite da pržite mešajući 3-4 minute. Dodajte vodu, nastavite da pržite mešajući 5-6 minuta.
Dodajte sok od limuna, nastavite sa prženjem mešajući 3-4 minuta. Dodajte smeđi šećer i mešajte dok se ne zgusne da se dobije konzistencija slatka.
Dodajte gotova krilca i mešajući sve drvenom kašikom (tako da se krilca natope), propržite na još 5-6 minuta.
Prijatno svima sa ovim receptom za krilca šefa Aronija u karamelu od nara.