bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Dresing»Preliv od nara

Preliv od nara

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
266
11
380
Preliv od nara
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 3
27/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
"Čarobni sastojak koji daje jedinstveni ukus svakom mesu"

Potrebni sastojci

  • nar - 7 - 8 komada, sok ili oko 1.2 l
  • med - oko 1 šolja
  • limun - 1/2 limuna, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Sve pomešajte i stavite na jaku vatru, dok ne proključa. Smanjite temperaturu ringle, tako da se smesa polako krčka i redukuje oko 1 h i 15 minuta.

U zavinosti od željene gustine, možete duže kuvati ili skloniti sa vatre malo ranije. Ja sam dobila gustinu tečnog meda. Ovaj preliv možete koristiti umesto sirćeta za salate, za glazuru kod raznih vrsta mesa - pačetinu, teletinu, svinjetinu, piletinu, ribu, itd.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: