Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa mlekom i pavlakom

Krem karamel sa mlekom i pavlakom

Krem karamel sa mlekom i pavlakom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Krem karamel sa mlekom i pavlakom, savršeno gusta konsistencija omiljenog francuskog deserta"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 8 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • šećer - 100 g
  • esencija vanile - 1 čep
  • šećer - 5 supenih kašika, za karamelizovanje
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U kaserolu stavljamo 400 ml mleka, pavlaku, šećer i vanilu, ugrevamo dok se šećer ne rastopi.

U posudi umutimo žumanca sa preostalim mlekom. Pripremamo karamelizovanje.

U suvi tiganj stavljamo šećer na umerenu vatru. Sipamo ravnomerno i čekamo da počne da se topi.

Nakon toga mešamo i nakon što se potpuno rastopi dodajemo sok od limuna.

Karamelizovani šećer sipamo u šest vatrostanih posudica.

Nakon što se ohladi mlečna smesa dodajemo u nju smesu od žumanaca uz neprestano mešanje.

Nakon što se sjedine rasporeditemo dobijenu smesu za krem karamel u posude u karamelizovani šećer.

Pečemo na pari krem karamel sa mlekom i pavlakom, voda treba da bude na 1/3 posudica 40 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: