Način pripreme
U posudu stavite kiselo mleko i dodajte sodu u njega i so. Promešajte.
Dodajte redom i ostale sastojke, mešajte nakon svakog dodatog.
Na kraju prosejte dve vrste brašna i zamesite meko, lepljivo testo.
Ako je potrebno dodajte još malo brašna.
Pobrašnjenim rukama oblikujte 8 lopica veličine jajeta.
Poređajte ih u pleh, obložen papriom za pečenje i ostavite 10 minua da stoji, za to vreme ugrejte rernu na 200 stepeni.
Stavite hlepčiće da se peku 20 minuta.
Rasopite maslac i dodajte izgnječena dva čena belog luka, sitno iseckani peršun i parmezan. Promešajte.
Nakon što pečee kukuruzne hlepčiće 20 minuta, izvadite ih iz rerne.
Namažite aromatičnim maslacem i vratite u rernu na još 10 minuta.
Odlični hlepčići sa mirisom belog luka i hrskavom koricom od parmezana.
Prijatno sa mojim hlepčićima sa belim lukom!