Pilav sa orzom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4561412k
Pilav sa orzom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Jedite pilav sa orzom kao prilog ili glavno jelo i - da! Veoma je ukusan"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 250 g, za pilav
  • orzo - 1/2 šolje, ili neka druga sitna testenina
  • maslac - 1 kašika
  • ulje
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i potopi u posudu sa hladnom vodom, najmanje prst iznad pirinča. Tako ostaje najmanje 40 minuta.

U tiganju zagrejte dovoljno ulja da pokrije dno tiganja i dodajte orzo i pržite do svetlo smeđe boje oko 3 minuta, uz stalno mešanje.

Pirinač se ocedi od vode i doda u orzo, da se zajedno prže još 3 minuta. Dodajte maslac i čim se istopi dodajte 700 ml vrele vode i so.

Ostaje na srednjem nivou šporeta ispod poklopca, povremeno mešajući.

Nakon što voda provri, pokrijte šerpu peškirom i ostavite još desetak minuta.

Prilikom serviranja, ukusni pilav se puni u posudicu ili šolju, a zatim se okreće na ravan tanjir.

Pilav sa orzom se jede kao prilog ili kao glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: