Način pripreme
Prvo pripremite mleveno meso za ćuftice. Umesite mleveno meso sa lukom i čubrom, nemojte da stavljate jaje, već malo hladne vode. Ostavite meso, dok pripremite krompir.
Oljuštite mladi krompir, ali možete koristiti i ceo, bez ljuštenja. Isecite ih na komade oko dva prsta, debljine dva tri centimetra, pa te komade prepolovite, ali bez presecanja do kraja.
Trebalo bi da dobijete nešto poput školjke.
Oblikujte sam ćufte, treba da budu odgovarajuće veličine da stanu u otvor naših školjki od mladog krompira.
Spremljene ćufte sa krompirom poređajte u tepsiju premazanu uljem i malo posolite školjke od krompira.
Zatim sam sve obilno prelijte uljem. Ne dodaje se voda. Možete peći na papiru za pečenje.
Ćuftice u mladom krompiru u rerni pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.