Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Celo pečeno pile sa krompirom

Celo pečeno pile sa krompirom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Celo pečeno pile sa krompirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Celo pečeno pile sa krompirom i jednim neobičnim sastojkom."

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • mlaćenica (buttermilk) - 500 ml
  • mladi krompir - 800 g
  • maslac - 3 supeen kašike
  • senf - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • voda - malo
* merne jedinice

Način pripreme

Recept treba da vam pokaže koliko kreativni možete biti u kuhinji bez nekih ukrasa. Za moj recept sam marinirala pile u mlaćenici nekoliko sati i nakon oga začinimo solju i biberom.

Mlaćeniga garantuje da će piletina biti krhka. A tek pikantni krompir sa krupnim senfom. Definitno ću češće praviti.

Celo pile prvo potopimo u mlaćenicu na 8-12 sati. Da biste to uradili osušite celo pile sa nekoliko ubrusa i stavite u veliku posudu ili kesu za zipom.

Najbolje da ne koristite ruke, nego da postavite štipaljte ili da stavite kesu direktno preko mesa. Dodajte mlaćenicu i stavite sve u frižider. Okrećite pile s vremena na vreme.

Izvadite pile iz mlaćenice i namažite malo. Začinite solju i biberom.

Krompir operie pažljivo i stavite u veliki pleh za pečenje ili glinenu posudu sa poklopcem. Stavite pile na krompir, sipaje oko 100-200 ml vode tako da dno kalupa bude oko 1 cm pokriveno vodom.

Stavite poklopac i pecite sve 60 minuta na 200 stepeni. Skinie poklopac, odvojite tečnosti, namamžite pile sa malo maslaca i dodajte nekoliko kockica maslaca u krompir. Pecite pile sa krompirom bez poklopca oko 20-30 minuta da dobije zlatnu koricu.

Stavite pečeno pile na tanjir za serviranje. Pomešajte krompir sa 2 kašičice krupnijeg senfa i servirajte sa piletom.

Probajte i vi ovu neobičnu varijanu Celog pečenog pileta sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: