Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Sočna pečena rebarca u rerni

Sočna pečena rebarca u rerni

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Sočna pečena rebarca u rerni4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Sočna rebra pečena u rerni, koja serviramo sa vazdušastim pire krompirom."

Potrebni sastojci

  • rebra - 1 kg, svinjska
  • Za marinadu
  • vorčesteršir sos - 1 kašika
  • roštilj barbekju - 2 kašike
  • soja sos - 1 kašika
  • med - 1 kašika
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • aleva paprika
  • biber
  • beli luk u prahu
  • so
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska rebarca dobro operite vodom i posolite ih. Pomešamo sve gore navedene proizvode, neophodne za marinadu, i mešamo do homogene smese.

Premažite rebra sa obe strane i stavite ih u odgovarajuću posudu na sat-dva da se mariniraju. Prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje, a pre pečenja ga prekrijte aluminijumskom folijom.

Pecite u zagrejanoj rerni sat i petnaest minuta na 160 stepeni.

Skinite foliju i pecite rebra na 180 stepeni dok ne porumene. Poslužite uz pire krompir. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: