Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Trouglovi»Trouglovi od lisnatog testa sa ratlukom i orasima

Trouglovi od lisnatog testa sa ratlukom i orasima

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Trouglovi od lisnatog testa sa ratlukom i orasima4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Veoma ukusan recept za ljubitelje prelivenih peciva - trouglovim od lisnatog testa sa ratlukom i orasima"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 paket, hladno
  • ratluk - 1 kutija sa ukusom po izboru
  • orasi - 1 šolja, krupnije samleveni
  • šećer - 3 supene kašike, kristal
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma ukusan recept za obožavaoce prelivenih testa i peciva.

Isečemo lisnato testo na jednake kockice. Nakon toga počinjemo sa nadevom. Isečemo ratluk na kockice, u njega dodajemo orahe i šećer i dobro promešamo.

U kraj svake kocke stavljamo od smese i savijamo na trougao. Pritiskamo ivice da se lepo zalepe i da ne uzlazi nadev iz slatkih trouglova.

Nakon toga poređamo trouglove preko papira za pečenje u plehu.

Pečemo na 180 stepeni dok ne dobijemo zlatnu boju.

Pripremamo sirup, stavljamo vodu da provri sa šećerom i vanilom.

Hladne trouglove od lisnatog testa sa ratlukom i orasima prelivamo toplim sirupom i serviramo.

Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: