Pita od lisnatog testa sa cimetom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
245
05/02/2020
"Ukusnim slatkišima kalorije se ne broje, odsecite drugo parče pite od lisnatog testa sa cimetom, bez griže savesti "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano196
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 lista ili 495 g
  • krem sir - 220 g
  • šećer - 70 g + 50 g
  • cimet - 2 kašičice
  • vanila - 1 kašičica
  • maslac - 2 kašike
  • za glaziranje
  • šećer u prahu - 80 g
  • pavlaka za kuvanje 20% - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudi umutite krem sir sa 50 g šećra i 1 kašičicom cimeta dok ne dobijete glatku smesu. Prebacite sve u špric za tortu sa okruglim vrhom. Ostavite po strani.

2. Oklagijom lagano razvucite lisnato testo sa malo brašna.

3. Na užu i donju stranu testa špricem napravite traku od smese u njemu. Umotajte rolat za pola obrtaja. Presecite nožem po dužini. Rolat umotajte u oblik puža i stavite na sredinu tepsije, koju ste pokrili papirom za pečenje.

Ide novi rolat, koji se pravi na isti način, odseče se nožem, umota se na pola okretaja u rolat i omotava se oko prvog rolata, a krajevi se spajaju jedan za drugi. Prave se i ostali rolati.

U posudi se promešaju preostali maslac sa 1 kašikom šećra i 1 kašičicom cimeta. Ovom smesom se premazuje pita.

Peče se na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Vadi se iz rerne.

U posudi promešajte šećer u prahu i pavlaku. Viljuškom se kaplje na pitu od lisnatog testa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar