Način pripreme
Prosevamo brašno sitom zajedno sa praškom za pecivo. Umutimo jaja sa šećerom uz pomoć miksera veoma dobro.
Dodajemo ulje lagano. Stavljamo vanilu i kiselo mleko i ponovo mutimo.
Na kraju dodajemo smesu od brašna postepeno i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Pleh namažemo masalcem i posipamo brašnom. Sipamo kašu i dobro poravnamo spatulom. Kaša je gusta.
Prethodno od nje odvajamo 3 supene kašike dodajemo i 6 supenih kašika brašna i promešamo, treba da dobijemo tvrđe testo, tako da može da se renda.
Zamesimo i stavljamo u frižider da se stegne dok se retro kolač peče.
Pečemo na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni, proveravamo čačkalicom za zube da li je gotov.
Kad bude gotov, dok je još topao mažemo domaćim slatkom obilno i odozgo rendamo testo.
Koristila sam slatko od smokava. Pečemo samo na gornjem grejaču dok ne porumeni testo. Kad se ohladi sečemo na komade i serviramo.
Bakinu pitu sa slatkom serviramo uz čaj ili sok.